Food truck Focaccia (new!)
Focaccia klinkt als zo vaak bij Italiaans als een mooi poëtisch stukje proza, maar eigenlijk is het vooral een Italiaans plat brood. Het komt oorspronkelijk van het gebied rond de Ligurische kust, de streek rond Genoa, en de naam komt waarschijnlijk van het Latijnse focus (haard), zoals het werd genoemd door de Etrusken die dit brood op hete stenen bakten.
Daar komen onze Focaccia’s ook echt vandaan. Handmade met passie gemaakt in Genoa, en naar hier gebracht per Vespa. Of zoiets.
De deegbodem van focaccia is te vergelijken met die van een pizza, maar dan iets dikker. De basis bestaat uit bloem met een hoog glutengehalte, olie, water, suiker, zout en gist. Vergis je niet: een Focaccia is géén Pizza. Maar wel even lekker en smaakvol.
De smaak van het brood kan versterkt worden door kwalitatieve olijfolie en geselecteerde kruiden te gebruiken; of door het te beleggen met kaas en ham of te verfrissen met verschillende groenten. Focaccia wordt in Italië veel gebruikt als sandwichbrood, maar kan ook uitstekend als bijgerecht bij Italiaanse maaltijden worden gebruikt, of gewoon met een beetje olijfolie om tussen de wijngaard naar de krekels te luisteren.
Wij hebben ze voor jullie in 6 verschillende soorten. Wil je ze ontdekken? We brengen ze graag per truck naar je toe.
Ciao!

Calabrese
Bij de try-outs veeleer verkozen tot de nummer 1 van alle Focaccia’s. Waarom juist, dat laten we aan jullie over om te ontdekken. Misschien dat de bodem met geblancheerde spekjes er wel iets mee te maken heeft? Eveneens vind je op deze Focaccia heerlijke Comté-kaas.
Pugliese
Deze Focaccia bodem wordt gemaakt met de kaas erbij ingebakken. Deze zeer smeuïge Strachino-kaas is een sterke smaakmaker, naast de grote variëteit aan extra ingrediënten: Courgette, gerookte zalm, Dille, Spinazie, Basilicum en rode ui. Kortom, een smaaksensatie op een plat brood. En toch geen pizza. Si!
Barese
Niet te verwarren met Baresi, de gewezen Italiaanse topvoetballer, maar wel eveneens een Italiaanse topper, deze Focaccia. Extra smaakmakers op deze Focaccia zijn de salami-schijfjes en de zwarte olijven.